Hundstallet

Hundstallet

Vill du utöka din familj med en fyrfota vän? Tänk på att valp inte är enda alternativet. Det finns många hundar som av olika skäl inte kan bo kvar i sina ursprungliga hem och som då kommer till Hundstallet i väntan på ett nytt hem. Hundstallet finns i Stockholm och i Skåne, men många hundar bor inte där utan i jourhem runt om i landet. Genom att adoptera en hund därifrån ger du den en andra chans till att få ett gott liv i egen familj. Tyvärr är det inte bara utomlands det finns hemlösa hundar, utan även här i Sverige.

Hundstallet tar emot alla slags hundar

De hundar som kommer till hundstallet har olika öden bakom sig. I några fall handlar det om hundar vars ägare har avlidit eller blivit så sjuka att de inte längre kan ta hand om hunden. Ibland är det friska hundar som kommit till veterinären för avlivning, då ägaren tröttnat på den, men veterinären inte ha velat avliva en frisk hund. Det finns också hundar med vissa problembeteenden, som har omhändertagits av polisen då de levt hos olämpliga personer som har misskött dem. Sådana hundar kräver förstås en van hand och stort tålamod. Oavsett vad du är ute efter för hund, finns det någon för dig.

Hundstallet ger dig en vän

Personalen på hundstallet känner sina hundar väl och kan hjälpa dig att hitta rätt individ. På deras hemsida kan du också läsa mer om vilka hundar som finns för omplacering till ett nytt hem, men då text ibland inte räcker, är det bra att också prata med någon som känner hunden. När du vet vad för typ av hund du är intresserad av gör du en intresseanmälan och sedan måste du bli godkänd av föreningen. Självklart besöker du hunden innan du fattar något beslut. Precis som mellan oss människor händer det att personkemin inte alltid stämmer mellan hund och människa och det märker du först när ni träffas.

Hundstallet hjälper utsatta hundar

Vill du hjälpa en hund, men känner att du inte vill binda dig för så lång tid framöver? Då kan du istället engagera dig i Hundstallet. Det är en ideell förening som arbetar för att hjälpa hundar att hitta nya hem. Om du är har hundvana sedan tidigare kan du ställa upp som jourhem. Då bor en hund hemma hos dig i väntan på en ny familj. Har du hjärtat på rätta stället och pengar i plånboken, men inte möjlighet att ta dig an en hund, kan du istället bli månadsgivare och på så sätt stötta föreningens verksamhet. Det går också att bidra med en engångssumma.

Under ett år kommer omkring 400 hundar till Hundstallet. De flesta av dem är bortsprungna hundar som lämnats in av polisen eller av någon som hittat dem. De stannar där tills den nya ägaren dyker upp. Det är bara omkring 100 hundar per år som bor där i väntan på ett nytt hem. De flesta av dem är upphittade hundar, vars ägare inte hämtat dem. Några är omhändertagna hundar som vanvårdats i sitt tidigare hem. Större blandrashundar är de vanligaste hundarna som bor där.

Adoptera en fyrbent vän

En hund från Hundstallet kan kräva lite större engagemang från dig, beroende på vad den har varit med om tidigare i livet. Men har du tid, tålamod och ett stort hjärta, får du otroligt mycket tillbaka genom att ge en hund ett nytt liv och ett hem där den får uppmärksamhet och omvårdnad. Hundstallet är ett bra alternativ till att köpa en valp. Dessutom slipper du den ganska krävande valptiden, med allt vad det innebär i form av att träna hunden på att kissa ute, låta bli att tugga på dina skor och att lära sig grundläggande lydnad. Det finns ett hem för varje hund, menar personalen där. De avlivar bara hundar av medicinska skäl.